המבורגר טבעוני עם מיונז מעושן

אודי ואושר מלמדים להכין המבורגר טבעוני, עסיסי ועשיר בטעמים, שנראה ומרגיש כמו הגרסה הבשרית המקורית. מוסיפים רוטב מיונז מעושן ונהנים מארוחה מושלמת
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    28

מצרכים

אופן הכנה

  1. חוצים את הפטריות. קולפים ופורסים את הבצל. מפרקים את ענפי הטימין לעלים. משרים את העדשים ללילה ומסננים. מסננים ומייבשים היטב את גרגירי החומוס. קוצצים גס את הקשיו, קוצצים דק את הכוסברה. פורסים את הבצל לטבעות ואת העגבניה לפלחים.
  2. מחממים את התנור ל- 220 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
  3. מערבבים את הפטריות עם הבצל, הטימין ושמן הזית, מעבירים לתבנית אפייה וצולים כ-30 דקות (מערבבים באמצע) עד שהפטריות והבצל משחימים ומתייבשים קלות. במקביל צולים את החציל עד שהוא מתרכך. מקררים לטמפרטורת החדר. חוצים את החציל ומורידים בעזרת כף את “הבשר” שלו.
  4. מעבירים את העדשים למעבד המזון וטוחנים למרקם חלק. מעבירים לקערה. טוחנים במעבד המזון בפולסים את החומוס, הקשיו ותערובת הפטריות למרקם גס. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר החומרים למעט פירורי הלחם, מערבבים ומתקנים את התיבול.
  5. לפני ההכנה מוסיפים את פירורי הלחם ולשים עד לקבלת מרקם של בשר טחון. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
  6. מכינים 6 המבורגרים בקוטר של 10 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ. מעבירים למקרר ל- 20 דקות.
  7. מחממים את המחבת עם שמן וצולים את ההמבורגרים כ-3 דקות מכל צד.
  8. מכינים את המיונז: מעבדים את כל החומרים למעט השמנים בבלנדר מוט למרקם חלק, מוסיפים את השמנים בהדרגה תוך כדי הטחינה למרקם של מיונז.
  9. מגישים בתוך לחמנייה טבעונית עם המיונז, החסה, העגבנייה והבצל הסגול.

הערות

  • אפשר לאפות את ההמבורגרים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar