
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל3 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים9
מצרכים
עוגה
-
1 חבילה פתי בר וניל
-
2 כפות קפה נמס
-
2 כוסות מים רותחים
מוס
-
3מיכלים או 750 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 כפות ריבת חלב
קישוט
-
30 גרם שוקולד מריר
-
1 חופן שבבי קוקוס
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בשקף לאפייה.
- מרתיחים את המים ומכינים קפה חזק.
- מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת, האינסטנט פודינג ותמצית הווניל עד לקבלת קרם יציב. מפרידים בערך 1 ו-1/2 כוסות מהקרם לטובת הקישוט ולשאר הקרם מוסיפים את ריבת החלב בתנועות קיפול עדינות עד שהתערובת אחידה.
- מרפדים את התבנית בשכבה של ביסקוויטים טבולים בקפה (או חלב). אפשר לשבור אותם כדי שיתאימו לבסיס.
- יוצקים מעל לבסיס 1/2 מכמות מוס ריבת החלב.
- מסדרים במרכז המוס שכבה נוספת של הביסקוויטים הטבולים. שמים לב ששומרים על שוליים נקיים ללא ביסקוויטים כדי שלא יראו אותם מחוץ לעוגה.
- יוצקים את שארית המוס ומיישרים מכל הכיוונים.
- מקשטים בזילוף מסביב לעוגה בצורת טיפות של קרם הווניל שהפרדנו ובמרכז מקשטים בשוקולד מגורר על פומפייה. ניתן לקשט בשבבי קוקוס קלוי.
- מצננים את העוגה במשך לפחות שעתיים במקרר.
הערות
- אם מכינים את העוגה לילדים, אפשר לטבול את הביסקוויטים בחלב ולא בקפה
תגובות (0)