עוגת עקיצת הדבורה

וראיציה פשוטה וקלה להכנה, אבל לא פחות טעימה, לקלאסיקה הגרמנית: עוגת עקיצת הדבורה. שילוב של עוגה רכה ואוורירית עם קרם רך וציפוי פריך של שקדים מקורמלים
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • זמן הכנה
    1 דקה
  • זמן כולל
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    0

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
  2. מכינים את העוגה: שמים את הביצים, סוכר ותמצית ווניל לתוך קערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים כ-4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוציאים את הקערה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים ידנית פנימה, עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
  3. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-30-35 דקות, עד שהעוגה מתחילה להזהיב ונהיית קפיצית למגע. מוציאים את העוגה ולא מכבים את התנור.
  4. מכינים את ציפוי השקדים: שמים בסיר בינוני את כל המרכיבים, למעט השקדים, ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להזהיב ולהסמיך. מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב.
  5. יוצקים את השקדים מעל העוגה, מיישרים ומחזירים לתנור לעוד 3-4 דקות, עד שהציפוי מזהיב. מוציאים, מצננים את העוגה לגמרי וחותכים לשתי שכבות.
  6. מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים ומקציפים עד שמתקבל קרם סמיך. מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  7. מזלפים תלוליות הקרם על השכבה התחתונה של העוגה ומכסים עם השכבה העליונה עם ציפוי השקדים.
  8. מגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

קטגוריות

כללי

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)