עוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים

מחפשים עוגת שמרים מיוחדת ולא שגרתית? עוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים. שילוב נהדר של בצק שמרים רך ועשיר ומלית מתוקה של תפוחים בקינמון
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בצק

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים וסוכר ומערבבים היטב. מערבבים בקערה נפרדת את החלב, הביצים והחמאה וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים 1/2 מתערובת החלב לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד שהכל נטמע. מגבירים את המהירות לבינונית, מוסיפים את יתר תערובת החלב והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות. הבצק המוכן חלק, רך, דביק ונתפס מסביב לוו הלישה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק נכפיל את נפחו.
  2. מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, מנקים את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.
  3. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים את התפוחים, סוכר, חמאה, קינמון ולימון ומבשלים תוך ערבוב, עד שהנוזלים מתחילים להתאדות, והתפוחים מתרככים, מתקרמלים ומזהיבים. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומכבים את האש. מצננים את המלית לגמרי.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מעבירים את הבצק שתפח למשטח העבודה, לשים כדי להוציא את האוויר ומרדדים למלבן גדול בעובי כ-0.5 ס”מ.
  6. מפזרים באופן שווה את המלית ומגלגלים את הבצק לרולדה.
  7. חותכים את הרולדה ל-8 חתיכות שוות ומסדרים אותן בתוך תבנית אפייה: 1 במרכז ו -7 מסביב. מכסים ומתפיחים שנית כ-15 דקות.   
  8. מברישים בביצה ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהעוגה תופחת ומשחימה יפה.
  9. מכינים את הסירופ: מביאים את המים והסוכר לרתיחה ומבשלים עד לקבלת צבע ענברי בהיר.
  10. מברישים את העוגה המוכנה בסירופ ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)