
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
-
500 גרם פסטה ספגטי
-
1 חבילה עגבניות מיובשות
פסטו
-
1 צרור בזיליקום
-
50 גרם צנוברים
-
50 גרם גבינת פרמזן
-
1 שן שום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3/4 כוס שמן זית
הגשה
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מרתיחים מים בקומקום. שמים את העגבניות המיובשות בקערה קטנה, מכסים במים רותחים ומשרים כ-15 דקות. מסננים וחותכים לרצועות דקות.
- מכינים את הפסטו: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים. נפטרים מהגבעולים.
- שמים את כל המרכיבים מלבד שמן הזית בכד של הבלנדר מוט. טוחנים למשחה חלקה. מוסיפים את שמן הזית במקצבים, 1/4 כוס בכל פעם ומעבדים עד שהשמן נטמע בתערובת הבזיליקום. טועמים ומתקנים תיבול.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
- מערבבים את הפסטה החמה עם רוטב הפסטו, העגבניות המיובשות הקצוצות ומפזרים מעל גבינת פרמזן. מגישים חם.
צילום: שני הלוי
תגובות (0)